Børn får også stress !

Mit barn har stress !

Ja, jeg har set en del med stress i klinikken. Vi lever i en stresset tid, og selv om der er gået mode i at kalde alt stress, synes jeg nu, det er en god betegnelse for, når vores nerve system ikke kan klare mere. Børn reagerer meget tydeligt. 

Jeg har lige haft en pige på ca. 9 år i behandling (jeg kalder hende Julie her). Moderen beskrev hende som urolig, irritabel og sjældent glad. Ville helst blive hjemme, undgik SFOèn. Sengetid var et stort problem. Julie kunne simpelthen ikke falde til ro og sove, – selvom hun var dødtræt.  De havde prøvet alt, med stille musik, sengelæsning, ritualer m.m. Hun kunne ikke overgive sig til søvnen.

Børn reagerer let på ydre omstændingheder. Skilsmisse, flytning, sygdomme i familien. Børn går uden at fortælle noget om det og er bekymrede, de bliver utrygge, ængstelige,  tilsidst kan deres nervestystem  ikke klare mere, og de reagerer med stress. Jeg har haft børn i klinikken med problemer med hukommelse, koncentration, spændingshovedpine, – altsammen forårsaget af for meget pres og uro/utryghed i omgivelserne.

Børn reagerer også i stigende omfang på skolemiljøet. Hvis de bliver drillet, mobbet, eller oplever at de ikke kan leve op til forventningerne, der bliver stillet til dem fra skolens side.

Tilbage til Julie på 9 år. Hun fik en Børne Kranio Sakral behandling. Jeg har endnu ikke oplevet et barn, som ikke syntes om, at blive rørt roligt ved, afspændt i nakken og kraniet. Børn arbejder intuitivt med i behandlingen, de er meget mer åbne end os voksne, og det er fantastisk at arbejde med børn. Julie nød behandlingen, tog godt imod. De aftalte en tid mer, og da jeg talte med moderen igen, var hun helt overrasket, over hvad behandlingen
havde gjor ved hendes datter.
“Jeg har fået min datter tilbage igen”
Moderen fortalte, at Julie havde sovet uden problemer allerede samme aften, og var fortsat med det. Og så var hun blevet glad igen. Det var helt forunderligt, og jeg blev vældig glad for at høre, at datteren blev i SFOèn nu, og legede med de andre børn.
Julie fik endnu en behandling, og nu vil det vise sig, hvad der sker efter denne gang ,- men indtil videre er det ikke nødvendigt med flere behandlinger.

Der sker det under en Kranio Sakral behandling at nervesystemet får ro, barnet får hjælp til at slappe af, og her føler de sig trygge……stress er ligesom at være traumatiseret, man er altid på vagt, alt kan føles som en trussel, – tænke sig at gå i den tilstand, så reagerer de fleste på søvnløshed, uro, angst, irritablitet m.m.  Når barnet under behandlingen oplever trygheden, begynder typisk hænder eller fødder at snorre og summe. Energien fra stressen løsner sig. Det er trygt igen at være til. Der er ingen fare mer. Når familien støtter op omkring  behandlingen og processen for barnet og sørger for fortsat ro, tryghed og omsorg, ja så er min erfaring at barnet hurtigt kommer tilbage til sig selv igen.

Jeg giver Børne Kranio Sakral Terapi til børn i alderen 5- 14 år for 350 kr.

Hvis du har spørgsmål er du velkommen som altid til at sende en mail, eller skrive en kommentar her på siden. Hvem ved, måske lige dit spørgsmål kan være med til at hjælpe andre.

KH Helle

Del det…

Skriv et svar