Sun-Gazing

Sungazing – se på solen,  få godt helbred og ro i sindet

HiraDen indiske sol-yogi, Hira Ratan Manek har ikke spist mad de sidste 14 år. I stedet ernærer han sig ved sol og vand. Jeg har været så heldig at høre hele 3 foredrag med Hira Ratan Manek. Og gik selvfølgelig i gang med at sun-gaze (se direkte på solen ) efter jeg havde hørt og set ham første gang i foråret 2008.På foredragene jeg var til fortalte Hira Ratan Manek om sun-gazing, at solen er vort solpanel og det eneste, vi har brug for er solens stråler. Solen indeholder al den næring vi har brug for, for at holde os sunde, vitale og leve længe

En af fordelene ved sungazing/solkikkeri er ifølge Hira Ratan Manek HRM, at sulten forsvinder, vi får brug for mindre mad, og vil helt kunne undvære mad, hvis vi følger hans anvisninger. Men det er ikke det som er det primære formål med at sun-gaze, fortæller han:

We have a super computer in our bodies given to us by the nature, which is our brain. The “brainutor” The brain is more powerful than the most advanced super computer.

Det har vist sig, at ved at sun-gaze, forøger du din hjernes kapacitet,  og alt det mentale “pludder” der konstant foregår i hovedet på os, forsvinder stille og roligt. Du bliver mere klar i din bevidsthed.

HRM fortæller, at regnbuen er i øjet ikke på himlen. De 7 farver fra solen er en reflektion af hvad der er i øjet. Siden øjnene er en del af din krop, må du bruge dem, så de tjener dig bedst muligt – uden at blive beskadiget. Vi har altid fået at vide: Lad vær med at se på solen overhovedet, solen vil give dig kræft, og beskadige dine øjne. Jo mer du holder dig væk fra naturen  jo mer grund er der til, at du faktisk bliver syg. Der er metoder til at få det bedste ud af naturen uden at blive beskadiget, og den måde skal vi bare lære påny. Tænk på, hvordan du har det, når det er overskyet, og du ikke har set solen i flere dage, – ja de fleste bliver lettere tungsindige, nogen endda deprimeret igennem efteråret og vinteren, når solen udebliver. Når så solen kommer frem igen, ja så bliver vi meget energiske.

Følger du Hira Ratan Manek`s sungazing procedure, vil du kunne forbedre dit helbred (selv dine øjne vil ha`gavn af sollyset, nogen fortæller om at deres behov for solbriller forsvinder), din psyke, dit humør bliver balanceret – bekymringer forsvinder. Solen stabiliserer vor hormonbalance, der styrer humøret. Når vi kikker på solen, produceres serotonin, som er det hormon, der også kaldes lykkehormonet. Når vi sun-gazer får vi tilført både A og D-vitamin. Solens stråler passerer gennem vore øjne og ind i hypotalamus i hjernen. A vitamin er nødvendigt for sunde øjne, og D-vitamin mangel er nu så udtalt, at læger ordinerer mange mennesker ekstra D-vitamin i form af kosttilskud.For detaljeret beskrivelse af, de kemiske processer, vil jeg anbefale dig at se ind på Solar Healing

Sun-gazing praktiseres indtil du når op på at se direkte på solen i 45 min (kun ved UV 2 eller derunder)….og er delt op i 3 faser:

– FASE 1
Efter 3 mdr`s sun-gazing oplever du mere selvtilfredshed, og åbenhed til din intuition. Du får fat i den styrke, som allerede er i tilgængelig dig. Dårlige vaner forsvinder, vrede og jalousi. Du bliver et elskeligt menneske. Når du er positiv og frygtløs vil du ikke skade andre eller de dig. Dette er et stort skridt i retning af fred i verden. Depressioner forsvinder, mangel på sollys giver tristhed/depression. Depressioner forsvinder for altid, fortæller HRM. Frygt for døden forsvinder. Der er ingen bekymringer.Mange i dag har mentale forstyrrelser – de vil forsvinde ved den rette brug af sollys. Når du har sun-gazed i ca. 3 mdr. afhængigt af, hvor du bor,og hvor ofte solen er tilgængelig, er du nået op på 15 min`s sun-gazing ud i et stræk. Hvis du kan se på TV i flere timer, er jeg sikker på, at du kan se på solen i 15 min.

– Fase 2
I denne fase vil dine fysiske problemer begynde at blive helet. Når din hjerne er fri for mentalt virvar, vil din hjerne ikke ha` brug for den samme mængde næring som tidligere – og dit behov for mad aftager. Når du er nået op på 30 min`s sun-gazing vil du stille og roligt blive befriet for fysiske lidelser, for på dette tidspunkt vil alle farver fra solen ha`nået din hjernen igennem dine øjne.
Vitale organer i kroppen er afhængige af supplement af bestemte farver, sun colar prana…… fortæller HRM. Nyrer rød, hjertet gul, lever grøn osv.. Det er denne måde farveterapi virker på.
Efter 3-4 måneder kan du blive helbredt for dine fysiske sygdomme, ved at supplere sun-gazing med selvsuggestion, som er at forestille dig og visualisere din healing mens du sun-gazer.
Fotosyntese, fortæller HRM, behøver faktisk ikke chlorophyll. Kun planterne har brug for det. Fotosyntesen omformer sol energien til en brugbar energi form for os. Som et resultat bliver du helbredt for dine sygdomme..

– Fase 3
Er de næste 6-9 mdr. Her vil du begynde at optage mer af solenergien, som den originale micro mad, som er vores sol. Dette giver fordele ved, at du undgår at indtage for mange gifts stoffer via føden, mens du spiser alm. føde.
7½ måned og 35 min`s sun-gazing er her, hvor de sult begynder at forsvinde. Behov for mad forsvinder. Det er nødvendigt med mad for at kroppen skal fungere, tror vi.  Men mad er ikke nødvendig for at få kroppen til at fungere – kun tilførsel af energi.
Efter 8 mdr. er din sult forsvundet – du får ikke længere vækket din sult ved dufte, smage og behov. Din energi er på et højere niveau.

Hira Ratan Manek: Welldone, you have become a solar cooker.

Hvordan sun-gazer du så ?

Hira Ratan Manek anviser at du starter med 10 sek. Er du meget syg, og/eller har problemer med øjnene så begynd med 5 sek. Se evt igennem et stykke hvidt lærred, hvis du er bange for dine øjne. Finder du det mer betryggende, så få dine øjne kontrolleret jævnligt
Du sun-gazer kun tidligt om morgenen fra solen står op og en time frem eller ved solnedgang, i timen inden solen går ned. Er du i tvivl om UV strålingen, kan du købe en UV måler (har selv købt en for 50 kr. ) UV strålingen skal være 2 eller mindre for at sikre dine øjne. Kik aldrig op i solen midt på dagen. Følg de sikre tider.
Du kan se solopgang og solnedgang i Danmark på flg. add.:

Nakskov Gym eller DMI Denmark

Hvis du kan komme til det, stå med bare fødder på jorden  – ikke på græsset
– og ellers stå ved dit vindue, enten åbent eller lukket. Stå oprejst, hvis det er muligt. Har du kontaktlinser, behold dem i, bærer du briller tager du dem af.
Kik op i solen, du må gerne blinke alt det du vil, – vend derefter hovedet væk fra solen, hold dine hænder for øjnene, og bliv stående indtil farverne for dit indre er aftaget.
Herefter øger du tiden hver dag med 5-10 sek. Er der dage, hvor solen ikke er fremme, eller du ikke når det, så fortsætter du bare, når du kan og går videre med at øge tiden.
For at holde styr på tiden,mens du sun-gazer er der i mange mobil telefoner et nedtællingsur du kan slutte til. Ellers et stop ur med sekund tæller.

Jeg har selv praktiseret sun-gazing siden juni 2008, da jeg hørte om HRM første gang. Jeg kom op på ca 10 min. Jeg fik ikke sun-gazet igennem vinteren, og da jeg genoptog det i foråret 2009 begyndte jeg ikke helt forfra, men startede ved 7 min. I øjeblikket er jeg oppe på 15 min. Jeg ville nok ikke skrive alt det her til Jer, hvis ikke jeg selv syntes, at det har givet mig noget. Men det er meget svært at sige præcist, hvad der er ændret i mig. Jeg har fået meget større behov for at spise rent økologisk. Udelukker næsten hvedemel, sukker, komælk fra kosten. Befinder mig meget bedre uden. Jeg har tidligere prøvet at ændre kosten,men denne gang er det gået meget lettere.
Da jeg ikke inden havde nogen sygdomme er det svært at bedømme, men helt sikkert er mit immunforsvar og humør væsentligt bedre. Finder hurtigere ind til en balance og ligevægt ved uforudsete hændelser.

Håber jeg har inspireret dig til at gå i gang, og skriv endelig, hvis du har spørgsmål.

Magasinet Psykologi har i sit august nummer 2009 en artikel om sun-gazing. Hvis du ikke har det, kan du se det i Klinikken “Touch of Feelings”

Har du nogen oplevelser omkring sun-gazing,vil jeg gerne høre om det.

Hira Ratan Manek besvarer gerne spørgsmål på mail:  Hira Ratan Manek
Men prøv først om du kan finde svarene på hans hjemmeside.

Her kan du så se og høre et foredrag på YouTube med Hira Ratan Manek

Del det…

Skriv et svar